styling

customized traject

Een traject volledig op maat, voor jouw lijf geschreven! Ondersteund met coaching om je in stapjes te begeleiden naar de veranderingen die je wilt verankeren. Waar sta je nu en waar wil je naar toe werken?

Als je op zoek bent naar iets dat volledig is geïntegreerd en afgestemd op jouw specifieke behoeften dan is de intake een mooie eerste stap voor jou. Maak vrijblijvend een eerste afspraak waarin inzichtelijk wordt welke route het beste bij jou past.

  • Altijd maar “aan staan”. Ons lichaam is daar niet op ingesteld. De diversiteit aan stressoren die je mede daardoor dagelijks ondervindt zijn ondermijnend voor je vitaliteit, maar ook voor je darmgezondheid en je hormoonhuishouding om maar een paar voorbeelden te noemen. Je komt terecht in een vicieuze cirkel en de blokkade groeit. Door inzicht te krijgen in je beperkende overtuigingen, belemmerende gedachten en oude patronen kunnen we samen de relatie leggen tussen oorzaak, gevolg en oplossing. Want wat doen deze onwenselijke stressoren met je fysieke gesteldheid?

  • Al “die eet” adviezen, je ziet door de bomen het bos niet meer!

    Want wat is nu gezond?

    Uiteindelijk is het voor iedereen anders, want wat is jouw persoonlijke situatie? Heb je specifieke klachten of haal je geen of onvoldoende energie uit je huidige voedingsgewoonten?

    Jouw hulpvraag is bepalend voor het plan van aanpak. Ik vraag altijd een voedingsdagboek bij te houden alvorens we een afspraak maken en zullen tijdens de intake hier verder op inzoomen. Want of het nu gaat om gewichtscontrole, aanvulling bij sport of een diversiteit aan klachten die je ondervindt, je eetgedrag geeft altijd richting. Heb je onwetend last van voedselintoleranties, terugkerende ontstekingen, opgeblazen gevoel of wordt je zwaarder van alleen het kijken naar eten? Dan komen we al snel uit op de volgende vraagstukken.

    Hoe is het gesteld met je hormoonbalans en darmgezondheid?

  • PMS, overgangsklachten, slaapproblemen, depressieve gevoelens, huidklachten, maar ook verstoorde energiehuishouding, schildklierklachten en zo is er een gigantische waslijst aan symptomen op te noemen die gelinkt kunnen zijn aan een verstoorde hormoonbalans. Om erachter te komen wat de oorzaak is van deze disbalans zijn voeding, leefstijl en de aanwezigheid van stressoren belangrijke pijlers. Net als het in kaart brengen van de kwalitatieve darmgezondheid. Wat is het belang van de spijsvertering en darmgezondheid voor je hormoonbalans en hoe weet je of dit naar behoren verloopt?

  • Je darmgezondheid beïnvloedt je complete gezondheid

    Als je spijsvertering niet optimaal werkt, gaat er veel energie verloren. Dit kan een een kettingreactie aan verstoringen veroorzaken, zoals de aanmaak van neurotransmitters en hormoonbalans. Onder andere om deze reden is darmtherapie een belangrijk onderdeel van mijn werk. Zoals onderzoek ook aantoont, is er een sterke verbinding tussen de gezondheid van je darmen en je algehele welzijn. Je darmgezondheid kan daarom ook invloed hebben op je mentale welzijn.

    Andersom werkt het ook zo.

    Als je niet lekker in je vel zit door bepaalde gebeurtenissen, dan verandert je gedrag en vaak ook je leefstijl met gevolg een aaneenschakeling van verstoringen in je body en mind.

    Door daarnaast inzichtelijk te maken welke dingen je doet, hoe je denkt, hoe je slaapt en hoe je je tijd verdeelt tussen inspanning en rust, kom je tot leerzame inzichten.

    Met het in kaart brengen van je voedingsgewoonten, de (in)tolerantie op voeding en de kwaliteit van je spijsvertering heb je een helder uitgangspunt. Dit kan door middel van bloed, speeksel - en ontlastingsonderzoek. (dit is overigens niet verplicht).

  • Er zijn diverse onderzoeken mogelijk.

    Welk onderzoek is afhankelijk van je klachten of van je hulpvraag.

    Wil je preventief weten hoe het met je gezondheid gesteld is, dan is dat ook mogelijk.

    Ik werk samen met het lab van RP Sanitas Humanus.

  • Darmtherapie is een intensief traject. Afhankelijk van je situatie moet je rekenen op een aantal maanden tot (soms langer dan) een jaar waarin je aan je gezondheid werkt.

    Darmtherapie is zinvol voor mensen met terugkerende buikpijn en darmklachten als obstipatie, winderigheid, spastische darm, diarree, maar ook bij chronische darmontstekingen als Colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, diverticulitis.

    De darmen ondersteunen de hormonale balans en de aanmaak van neurotransmitters. Ze zijn verantwoordelijk voor de conditie van alle slijmvliezen en sturen het immuunsysteem aan. Daarom is darmtherapie ook aan te bevelen bij klachten als: eczeem, voedselintoleranties of allergie, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, reuma, fibromyalgie, jicht, psoriasis chronische verkoudheid, oorontsteking, verminderde weerstand, concentratieproblemen, ADD, depressie, overgangsklachten etc.

  • Ik bied je de mogelijkheid om te starten met krachttraining. Uit ervaring weet ik dat er vaak een drempel is om hiermee te starten. Je weet niet hoe, je weet niet wat. Dan loop je plompverloren rond in de gym. Ik help jou graag op een laagdrempelige manier op weg.

    Ter ondersteuning van het volledige Body Mind Food traject is er een extra optie, namelijk het afnemen van:

    Bindweefselmassage

    Cuppingtherapie

    Sportmassage.

    Massages kunnen intensief maar ontspannend zijn. Ze bevorderen de afvoer van afvalstoffen, maken het bindweefsel weer soepel en zijn uitermate geschikt om blessures te voorkomen of helpen deze te herstellen.

    Buiten dat, is massage een geschikte manier om weer meer in verbinding te komen met je lichaam, ontspanning te ervaren en je daar aan over te geven. Win - win!

Heb je een ander vraagstuk met betrekking tot leefstijl of juist behoefte aan een kort traject (of een enkele sessie), dan is dat ook een mogelijkheid. Denk hierbij ook aan het optimaliseren van je voeding omdat je veel sport of herstellend bent van ziekte of blessure.